Novinky
História varenia v keramike
Pred mnohými tisíckami rokov naši
predkovia objavili tajomstvo varenia
v hlinených nádobách.
Boli to jednoduché jedlá,
ale našim predkom
stále chutili pre jednu vlastnosť,
ktorú má iba hlina.
Hlina je špeciálny materiál na varenie
a jedlá sa v nej varia
jedinečným spôsobom.
Aby ste uvarili veľmi chutné jedlo
v hlinených nadobách,
stačí do misky vložiť rôzne potraviny,
ako je mäso, zemiaky a rôznu zeleninu,
a potom ju chvíľu povariť.
Špecifické vlastnosti hliny
urobia svoje,jedlo bude
dokonale šťavnaté a jemné
a vaše nosné dierky pohladí
rapsódia dokonale skombinovaných
chutí jedla, ktoré sa spolu varilo.
Výhody varenia v keramike
- Špeciálnu chuť jedla v hlinených nádobách možno vysvetliť prostredníctvom špecifických vlastností hliny.
- Hlina je teplotne inertná, čo znamená,že nádoba sa postupne zahrieva a jedlo sa varí pomalým procesom varenia.
- Tým sa zachovajú všetky živiny v potravinách.
- Pórovitosť hliny umožňuje hlineným riadom zadržiavať vlhkosť,ktorá cirkuluje cez riad, takže jedlá sa varia vo vlastných olejoch a šťavách.
- Ďalšie oleje ani nie sú potrebné alebo sú potrebné vo veľmi malom množstve.
- Hlina je zásadita, takže neutralizuje kyseliny, vďaka čomu je jedlo chutnejšie a ľahšie stráviteľné.
- K lepšej chuti jedla prispieva aj jemná zemitá nota.
- Hlinený riad je veľmi obohacujúci, vaše jedlo sa len ťažko pripáli a uvarené jedlo dokáže udržať teplé celé hodiny.
- Ak sa staráte o svoje zdravie a o to, v čom varíte, spomeňme aj to, že sa tu do jedla neuvoľňujú žiadne škodlivé látky.